Амбасада Русије у Београду: Вашингтон да престане да понижава Србију

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Амбасада Русије у Београду позвала је САД да престану да понижавају Србију, након интервјуа америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила за телевизију Н1.

“Арогантан и дрзак захтјев амбасадора да се представи “доказ пријатељства Русије и Србије” једнако је импресиван и апсурдан. Ако би се веровало Хилу, сарадња са нашом земљом не подудара се са интересима Београда. Зашто он мисли да је у положају да тражи неки доказ о теми која нема везе са Вашингтоном? Колико још Србија може да буде понижавана? – наводи се у објави Амбасаде на Телеграму.

Прочитајте још:  Амбасада Русије у Белорусији назвала је смрт Макеија ненадокнадивим губитком
Амбасада верује да је захтев за поделу терета санкција са ЕУ усмјерен ка подривању социо-економске ситуације у Србији које ће преокренути њен одрживи развој и пустити западњаке да раде шта им је воља у тој земљи, пренео је ТАСС.

“У великој мери, захваљујући сарадњи са Русијом, Београд данас може верује у своју будућност, упркос акутним кризама које изазива Запад на пољу војне, енергетске и безбедности хране. Сигурни смо да ће тако бити у будућности” – наведено је у коментару.

Хил је раније у интервјуу за Н1 оптужио Русију да користи Србију како би Београд радио у интересу Русије и поручио да Србија треба да схвати ко су јој пријатељи и да он, искрено, не види превише доказа за идеју да је Русија било каква врста пријатеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ЛУКАШЕНКОВА СУДБИНА У МИЛОСТИ РУСИЈЕ: Кремљ се све више дистанцира од њега, а он ћути иако му се тресе тло под ногама
Амерички амбасадор позвао је Србију да уведе санкције Русији и преузме део терета бројних чланица ЕУ.

Коментаришући Хилове изјаве, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин саветовао је амбасадору да запамти правила пристојности и да не третира Србе као Индијанце у резервату.

Вулин је нагласио да Русија, за разлику од САД, не тражи ништа од Србије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *