Медведев: Русија не мора да користи нуклеарно оружје

0
медведев, путина

Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA)

Руска Федерација тренутно не мора да користи свој нуклеарни потенцијал. Ово је изјавио заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, преноси ТАСС.

Према Медведеву, документовани су услови под којима Руска Федерација може да користи нуклеарно оружје. Постоје четири таква услова: лансирање балистичких пројектила на руску територију или њене савезнике, употреба нуклеарног оружја против Русије, удари непријатеља на инфраструктуру која контролише руски нуклеарни арсенал, као и друге акције које представљају ризик за постојање Русије.

У овом тренутку, ниједан од ових услова се не поштује, рекао је Медведев.

Истовремено је напоменуо да Русија, за разлику од Северноатлантске алијансе, никада до сада није користила тактичко нуклеарно оружје или оружје са осиромашеним уранијумом. Медведев је подсетио да је НАТО користио ово оружје током бомбардовања Југославије и Ирака.

Прочитајте још:  Украјина: Нећеш на фронт идеш у затвор
Медведев је нагласио да ће Русија одговорити на претње које добија и одговорити пропорционално. Операција у Украјини је такође покренута у циљу заштите Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *