МЕДВЕДЕВ: Русија не жели да затвара гас Европи, али…

0
медведев, русија

Дмитриј Медведев (Фото: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service)

РУСИЈА не жели да затвара гас Европи, деценијама га испоручује, али је Европа ушла у ток америчке политике. Ако Немачка жели да купи течни природни гас у Канади, иако је то скупље од гаса из Русије, нека купује, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

– Ми ништа не желимо да блокирамо. Ми смо деценијама испоручивали гас у Европу. Европа је била задовољна и ми смо били задовољни. То значи да би односи требало да буду прагматични. Међутим, она је сада ушла у ток америчке политике – рекао је Медведев у интервјуу француској телевизији LCI.

Он је подсетио на предлог САД који је настао док је Доналд Трамп био амерички председник да се Европљани снабдевају течним природним гасом.

– То је веома скупо и скоро да је нереално. Међутим, Европа је себе довела до такве позиције да озбиљно разматра ту варијанту. Гас који се транспортује гасоводом је много јефтинији, а течни природни гас је веома скуп – истакао је Медведев.

Заменик председника Савета безбедности Русије је закључио да је немачки канцелар Олаф Шолц отишао у Канаду како би се договорио о испорукама течног природног гаса, мотивишући тако своју жељу тиме да је боље купити гас у демократској, блиској земљи него у Русији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *