Врање од Рудине до Палестине: Не престаје раскопавање

0

(фото:Фејсбук/Принтскрин(

У Врању не престаје раскопавање градских улица и у горњем и доњем делу града, јављају порталу ИнфоВрањске.рс Врањанци из Рудине и Доњег Врања.

У горњем делу Врања раскопана је Кајмакчаланска улица, док је са већ раскопане Македонске у целости уклоњен коловоз, тачније, коцка, она је „прекопана“, па је грађанима који живе у овој улици отежан приступ породичним кућама и становима.

У доњем делу Врања раскопавање и истовар великие количине земљаног материјала загушили су саобраћај у више улица, Партизанском путу, Октобарској револуцији, Радисава Јовића, Француској, Меше Селимовића, дакле, у улицама око или у близини „пете школе“, Основне школе „Светозар Марковић“.

Прочитајте још:  Није крива кућа насред пута – 3. део
Одвијање саобраћаја, кретање пешака и прилаз кућама је немогућа мисија, јављају становници поменутих улица.

Пешаци газе дотерану земљу, возила се једва крећу, блокирани су прилази кућама, грађани негодују и најављују окупљање испред зграде Града. Најтеже стање је у улици Меше Селимовића, она спаја Француску и Октобарске револуције, а асфалтирана је пре 20 година, ту је прави хаос, причају житељи овог дела Врања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грађани никако да схвате зашто градска власт сређује улице на начин који доводи до великих проблема.

Мислим да су морали да најпре среде једну улицу, али до краја, па да пређу на другу, а они су започели радове на већем броју блиских улица и направили грађанима велике тешкоће, будући да крену са радовима и никако их не завршавају, јадикује становник Француске улице.

На крају, становници раскопаних улица страхују од долазеће јесени и јачих киша, фаталистички предвиђајући тек тада потпуни колапс на прекопаним улицама.

Врањске.инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *