Шиптари претукли старију Српкињу у Косовској Митровици

0

(фото:Танјуг/Канцеларија за КиМ)

Божана Р. (84) из Северне Митровице опоравља се на оделењу интензивне неге у болници у Северној Митровици, након што су је брутално претукла двојица маскираних нападача који су покушали да је опљачкају.

Божана каже да су провалници са њом комуницирали на српском, али да су међусобно причали на албанском.

“Овај који ми је тражио паре причао је на српском, а они су међу собом комуницирали на албанском. Један другог су питали да ли су нашли нешто. Понављала сам да немам новца и да сам овластила унуку да подиже новац у банци како би поправљала кућу” – испричала је Божана.

У разговору за Косово онлајн саговорница каже да су маскирани нападачи у њену кућу упали негде око 22.15, тако што су силом отворили врата.

“Гледала сам утакмицу, ја сама живим у улици Рударске чете. Само што ме је ухватио први сан неко је почео да лупа на врата. Викали су ‘отварај врата’, ја сам питала да кажу ко су, али су они извалили врата која су стара и она су се отворила. Чим су ушли тражили су паре уз речи да им је мој син рекао да имам паре. Питала сам који син, мој син је умро” – каже Божана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  РИА НОВОСТИ: Међу заплењеним оружјем укронациста и мине српске производње
Она је испричала да је тортура трајала више од пола сата и током тог времена један од нападача је тукао док је други претурао ствари по кући.

“Везали су ми руке и ноге и песницама су ме тукли, чупали су ме за косу и главом су ме тукли о под. Кукала сам, док ме је један од њих држао за уста и претио да не кукам. Понављала сам да немам пара, али нису веровали. Претили су ми да ће ме убити, заклати, рекла сам им – закољите ме, ја паре немам да вам дам” – рекла је Божана.

Васељенска/БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *