Лавров: САД, Британија и „послушна Европа“ покушавају да сломе несложне земље „преко колена“

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Сједињене Државе, Британија и „послушна Европа“ покушавају да натерају друге земље да промене мишљење о Русији, понекад покушавају да их сломе „преко колена“, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Управо да се промени, јер велика већина ових држава или сматра оправданим наш став према дугорочном занемаривању легитимних безбедносних интереса Русије од стране Запада у области безбедности, или желе да заузму неутралан став. Разбијају се „преко колена“, најгрубљим методама“, рекао је министар за телевизију Звезда.

Прочитајте још:  Бивше британске колоније захтевају да Лондон врати плен и плати репарације
Истовремено, западне земље се не стиде чак ни јавних изјава да ако их неко не послуша, то „неће бити добро“, подсетио је Лавров.

„Када се такве неприхватљиве, безобразлуке претње упућују, на пример, Индији, то сугерише колико су западни говорници адекватни и да ли разумеју национални идентитет народа попут Индије“, наставио је он.

Он је такође изнео мишљење да западне земље данас живе само од санкција, заправо, замениле су њима оно што се некада звало дипломатија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *