Бела кућа објаснила како невакцинисани мигранти могу да уђу у Америку а Ђоковић не може

0

Новак Ђоковић (Фото: ЕПА/Фернандо Виллар)

Секретарка за медије Беле куће Карин Жан-Пјер изјавила је за Фокс њуз да најбољег српског тенисера Новака Ђоковића није могуће изједначити са мигрантима који илегално улазе на територију САД.

„Како је могуће да невакцинисани мигранти могу да улазе у ову земљу, а тенисери светске класе не могу?”, гласило је питање новинара Фокс њуза Питера Дусија.

„Који тенисер светске класе?”, упитала је Жан-Пјер, а када је добила одговор да се ради о Новаку Ђоковићу, одговорила је:

„Кад ме већ питате за њега, списи су поверљиви по закону САД, због тога влада не може да одговара на питања о индивидуалним случајевима и захтевима за визу. Ради очувања приватности, влада такође не може да коментарише медицинске информације индивидуалних путника, конкретно овог тенисера”, пренео је Танјуг.

Карин Жан-Пјер навела је да су случајеви миграната и Новака Ђоковића „две различите ствари”, а потом је уследила нова констатација новинара Дусија:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Како су то две различите ствари? Неко невакцинисан уђе у авион и ви кажете да то није у реду. Неко уђе у Тексас или Аризону невакцинисан и он може да остане?”.

„Није тачно да ствари тако функционишу… Није баш да неко може да уђе тек тако”, одговорила је портпаролка Беле куће.

Новинар је поново изнео чињенице да хиљаде миграната дневно улазе на територију САД.

„Управо то се дешава. Хиљаде људи прелазе дневно. Неки се предају, неке ухвате, десетине и хиљаде недељно прођу. То се догађа”, рекао је новинар Фокс њуза Питер Дуси.

Уследио је одговор Карин Жан-Пјер.

„Инсталирали смо нову технологију на границама и поставили протоколе са Мексиком и Гватемалом како бисмо ухватили више трговаца људима. Спровели смо преко 3.000 хапшења у прва три месеца кампање у сарадњи са регионалним партнерима”, изјавила је секретарка за медије Беле куће.

Прочитајте још:  „Биће тешко зауставити их“: Шта пише у извештају Агенције за заштиту граница

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић пропустио је Ју-Ес опен због тога што му према америчким законима као невакцинисаном страном држављанину није дозвољен улазак на територију САД.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *