Кијевски политиколог: Руски свет је копија Велике Србије 30.08

0

Неће више бити такве пријатељске наклоности Сједињених Држава, као деведесетих година, према Русији.

Ово је изјавио украјински политички аналитичар и психолог Дмитриј Пастернак-Таранушенко на Јутјуб каналу кијевског политиколога Јурија Романенка, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Идеологија Руског света је стварна копија идеологије српских десничарских радикала „Велике Србије“. Српски фашисти су, као и руски шовинисти, сматрали да су комунистичке партије СССР-а и Југославије створиле вештачке границе, због којих су Срби и Руси остали без својих држава. Великосрпски идеолози су били сигурни да су Хрватска и Босна вештачке земље“, рекао је Романенко.

Прочитајте још:  Путин обилази војску на фронту: Војницима поклонио икону
Пастернак-Таранушенко је у одговору рекао да је Европа тих дана успела да наметне Русији своје гледиште о балканском питању.

„На челу је био Јељцин, који није желео да започне рат са Западом, покушао је да покаже: момци, рачунајте с нама, договорили смо се да будемо пријатељи. Тада је показано пријатељство Запада. Али у Југославији за Запад је била ствар принципа, и они се нису слагали, показали су да у Европи неће бити разматрани, они ће уредити Европу на западни начин, а у Европи треба да живе на западни начин, “, навео је психолог.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *