Москва одговорила на Зоранине провокације: То је глас Запада!

0

Зорана Михајловић (Фото: Спутњик)

Русија не покушава да злоупотреби пријатељске односе са Србијом, а изјаве руских званичника никоме не дају повода да се Москви тако нешто пребаци, саопштило је руско Министарство спољних послова поводом недавне критике потпредседнице српске владе Зоране Михајловић на рачун шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова.

Подсетимо, Михајловиће је недавно, после разговора српског министра унутрашњих послова Александра Вулина и Лаврова у Москви, изјавила:
„Лавров својим изјавама злоупотребљава чињеницу да Србија није увела санкције Русији, покушавајући да покаже да наша земља подржава напад Русије на Украјину, иако се Србија јасно одредила према том сукобу гласањем за резолуцију УН којом се осуђује рат.“

Лавров је тада, на састанку са Вулином, рекао да су Београд и Москва доследно привржени принципима недељивости и равноправног карактера безбедности за све државе – и на „Балкану и у ситуацији у Украјини коју је испровоцирао Запад“.

У данашњем саопштењу руског Министарства спољних послова се истиче:

„Оцене и изјаве руских званичника никоме не дају повода да нас оптужују за инсинуације, покушаје да ‘злоупотребимо’ традиционално пријатељске односе са Србијом који се постојано граде на равноправности, поштовању и узајамном разумевању.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поводом изјаве потпредседнице владе Србије, у Министарству кажу да је „очигледно да се Михајловић слабо оријентише у стварности када је реч о односима две земље“.

„Русија и Србија се потпуно разумеју када је реч о актуелним међународним питањима. У контактима са партнерима отворено износимо наше погледе на ситуацију у Украјини у контексту специјалне војне операције. Поштујемо тежњу Београда да у тим сложеним условима води избалансирану и што је најважније – самосталну политику“, поручили су у Москви.

Прочитајте још:  „Пустићемо ти мало крви, соколе“

Такав избалансиран став одражава се у уздржаном односу српског руководства према санкционој политици Запада и принципијелном одсуству воље да у таквој политици учествује на штету сопствених интереса.

„Наравно, ради се о сувереном избору који на Западу никако не могу да прихвате и, за разлику од нас, покушавају да врше притисак на Србе“, закључује се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *