Немачка и Француска припремиле су план за напад на Русе на друштвеним мрежама

0

(фото: дпа)

Блумберг преноси да су Француска и Немачка уочи састанка министара спољних послова ЕУ припремиле документ којим се предлаже интензивирање информационог рата унутар Русије. Они намеравају да подстакну земље ЕУ да истраже „креативне начине” за ширење „независних информација” у Русији, пише лист.

Прочитајте још:  Ердоган тестира Путиново стрпљење у Сирији
Агенција наводи да је једна од опција да се онима који говоре руски у иностранству дају садржаји на руском језику и плаћени курсеви о „медијској писмености“ на руском. Садржај ће бити намењен друштвеним мрежама: Јутјуб, Телеграм и ВКонтакте.

Планирају да финансирају неке курсеве описмењавања о информацијама које пружају медији. Популарни блогери би требало да се користе за ширење таквих „информација“. Предвиђена је виртуелна обука руских држављана у техничким методама и начинима да се заобиђе блокада сајтова који дистрибуирају русофобични и пропагандни садржај који су формирали западни стручњаци у информационом рату.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *