Догађај који казује колика је силина Мајке Божије и њених молитава

0

Фото: СПЦ

И то показује колико је она имала бригу о свету да сви људи постану хришћани, да сви постану они који ће живети животом којим је Христос научио да се живи. Није била привезана само телом, због телесне сродности са својим Сином већ је духом била и постала његова ученица и зато је она толико бринула за Свету Цркву и зато су се свети Апостоли окупили на њен погреб чудесним делом. И онда се показала и сила њена јер су хулитељи хтели да сруше оно што је свето. Зато и данас руше оно што је свето, зато и данас скрнаве цркву, а тада су хтели да оборе њен ковчег када је ношен на погреб и један од учитеља тадашњих који нису поверовали у Христа, који су задржали законско учење које их је натерало да неверују у Христа уместо да су му били у духу послушни, били би ученици Христови који је хитао да гурне ковчег, да га обори, да се наруга Мајци Божијој и да се наруга православној вери. И Господ је показао своју силу, силу Цркве и Мајке Божије тиме што су му се руке залепиле за ковчег и руке ису му невидљиве, анђео их је одсекао. И онда је он завапио видећи силу Божију и видећи свој грех, завапио и тражио од Апостола да се помоле за њега да му се руке исцеле, то се и десило и онда је тај прогонитељ хришћанства постао ученик хришћански.

А Мајка Божија имала је још један догађај који смо напоменули и у којем је учествовао свети Апостол Тома који је ето имао прилику да више пута потврди силу Божију, да потврди васкрсење Господа Христа, а онда и да потврди како је Мајка Божија у телу била узета и прихваћена од Господа и Сина свога. И тако је он који је каснио на овај догађај погребења неколико дана затражио да још једном види и да целива то лице благодатно које је показивало славу будућег века још овде на земљи. Тражио је да се отвори ковчег и да он угледа лице Мајке Божије. И када се то десило видели су да је ковчег празан иако су све време били око њега, певали погребне песме и псалме ипак нестало је тело и тако је показао Господ да најврдније одлази директно испред њега. Тако је Мајка Божија показала своју силу, и ако немамо пуно података о њеном животу ми знамо колика је њена сила и знамо каква је вера цркве коју поштује толико да је она неупоредива са свим људима.

Прочитајте још:  Верници данас обележавају ПРЕПОДОБНУ МАТРОНУ СОЛУНСКУ: Светицу коју су мучили и изгладњивали због Христа

И тако она и дан данас помаже људском роду. Колико пута су се у разним приликама разни људи молили за њену помоћ и никада она ту помоћ није утајила већ је увек похитала да помогне људима. Често се тако дешавало и људи су њеним посредништвом напуштали грех и кретали на испуњење јеванђелских заповести. И дан данас она нас томе поучава. Има један догађај који казује колика је силина Мајке Божије и њених молитава. Да се неки, иначе блудник, често молио испред иконе Мајке Божије и она му је опраштала, подизала га из очајања и он се повраћао у живот. Али је онда брзо пренебегавао њену помоћ и поново се враћао у грех. И онда је она пуно му пута помогнувши ипак на крају рекла да је доста да више нема помоћи таквом који пренебегава помоћ Мајке Божије и поново се враћа на грех без труда да напусти грех. Она му је показала да нема више те помоћи и да он неће више бити помилован враћајући се на тај грех и пренебегавајући Јеванђеље. И онда му је, уствари највише помогла јер је он видео свој грех, видео је да је немогуће стално се враћати, већ је потребно употребити своје Богом дане силе да се грех напусти. И онда је то било коначно исцељење за њега и он је престао са грехом.

Тако и ми да будемо захвални Мајци Божијој за многа њена јављања и за многе помоћи али да будемо и благодарни и да ту благодарност показујемо нашим животима тако што ћемо се потрудити да не понављамо грехове већ да покајањем са грехом престанемо и да кренемо путем јеванђелским. Само на тај начин она може да буде и наша Мајка и наша заступница пред Богом. И само на тај начин омогућено нам је да стекнемо и живот вечни. Нека молитве Пресвете Богородице и молитве Светих Апостола који су толико чествовали ову Пресвету жену буду увек са нама да би и ми славили име Господа, Сина Њеног Господа Христа којем са Оцем и Духом Светим слава вавек. Амин!

Прочитајте још:  Нови градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић: Исправићемо незакониту одлуку Владе о упису Цетињског манастира на Митрополију црногорску-пиморску

+протосинђел Јован Милојевић

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор: Православље живот вечни

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *