Aмерика, Америка земља велика

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

Дозволите, да вас обрлатимо, па идемо даље. У нови круг.

Пре деценију и јаче обрадио сам Понцијеву шему као модел палог човека. Мој брат, Слободан ме замоли да му дотурим још једном део текста који га одушевљава. Пошто је он доктор медицинских наука са богатим искуством, поновићу овај текст јер ће вероватно заинтересовати и друге. Текст је дужи па ћу се фокусирати на један пасос.

У том обнављању животног циклуса природа је наградила снажне, привлачне, мудре,…. али није ускратила могућност и оним мање награђеним да кроз пакост, лукавство, подмуклост …. продуже своју лозу. Тако је у доба парења жаба доминантни мужјак у огромној предности. Проблем је у томе како да га виде све даме. А то постиже снажним крекетањем. За оне мање развијене, био би то огроман недостатак. Али природа оставља и додатну могућност. У ноћи када се звук преноси најчистије слабо се види контура ”личности”. Чувајући бело стадо на магловитим равницама Баната, открио је то и Михаило (Пупин). Зато промућуран жабац тражи ехо –долину у којој долази до звучне резонанце (појачања), и ето женки (Михаило је то нашао Лагранжеовим рачуном, и завршио посао).

Ако природом обдарен жабац не поради нешто у истом смеру, остаће без потомства. ”Ко има, даће му се….” ако напорно промишља и ради – то је пуна дефиниција јеванђелске поруке…

У противном, ”Право и правда ће победити” али уподобљени превари! ”Трст, Горица и Ријека, биће наши до вијека”.
То би био крај цитата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када је други мој брат, Раде разговарао са вођом новоформиране СНС организације, у том опуштеном разговору, без титула и титулара, упитао је будућег вођу, зашто то чини? Мислио је, зашто жели да води брод који тоне када се сви умни људи склањају од те неизвесне работе. Одговор је био крајње једноставан, а гласио је: ”Желим да покушам. Ако не успем, нећу ништа изгубити”. Воља, емоције и негде у даљини разум. Зато је Понци геније. Додуше, пре или касније превару увиде сви. Кад тад по сили кретања мора да сване. Ехо долина или друштвени контекст јесу снажна помагала али колико сутра видећемо резултат крекетања. То је такође природни одбир, а Јариње јесте ехо долина где све одзвања и јасно се преноси на даљину. ”Нећу се смирити док……” Ипак, боље се смирити на време.

Прочитајте још:  Русија (СРБиЈа) кроз песму

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *