КИНА УПОЗОРАВА: Ово је војни план САД

0

Alan/Depositphotos

Званични Пекинг оптужује САД за милитаризацију свемира, након што је Пентагон издао нову директиву у којој се каже да се свемир сматра „приоритетним доменом националне војне моћи“.

Обраћајући се новинарима на брифингу у среду, портпаролка кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг, у осврту на најновију пентагонову директиву, нагласила је да САД већ дуже време дефинишу свемир као домен могућих ратних сукоба.

„(САД) су успоставиле Команду космичких снага, развиле су офанзивно оружје и распоредиле га у свемиру, спровеле су офанзивне и одбрамбене војне вежбе и технолошке тестове и интензивирале сарадњу са савезницима“, рекла је Мао и додала да је директива „повећала ризике од погрешних процена и сукоба“, преноси РТ.

Мао је оптужила Вашингтон да „презире“ руско-кинеску иницијативу за контролу свемирског наоружања, као и да приступ који је заступљен у америчкој директиви „представља озбиљан изазов миру и безбедности у свемиру“ и да „у потпуности разоткрива амбицију САД да повећа војно јачање и спремност за рат… у свемиру“.

„САД би требало да уваже забринутост међународне заједнице и одмах зауставе негативне потезе који би могли да угрозе безбедност свемира, преузму одговорност и престану да ометају преговоре о правним инструментима за контролу наоружања у свемиру“, закључила је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор: sputnikportal.rs

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *