Швајцарцу прети казна до три године затвора због кршења правила о грејању

0

(Фото: Pixabay)

Људи у Швајцарској који прекрше нова правила грејања која забрањују постављање температуре изнад 19°Ц (66,2Ф) у хладнијим месецима суочиће се са затвором до три године.

Да, стварно.

Према новим правилима, зграде које користе системе за грејање на гас су ограничене на 19°Ц, док топла вода може да се загрева само до 60°Ц, а грејалице су потпуно забрањене.

Биће забрањено и грејање базена и сауна.

У зависности од тежине прекршаја и економске ситуације појединца, новчане казне ће се кретати од 30 до 3.000 швајцарских франака (30 до 3.050 долара), док би људи такође могли бити осуђени на затвор до три године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Комунална предузећа и већа предузећа суочила би се са још оштријим казнама за кршење правила о рационализацији енергије.

Упркос дрским ауторитарним ограничењима, министар економије Гај Пармелин је изјавио: „Ми нисмо полицијска држава“, иако је признао да ће полиција вршити „провере на лицу места“ како би покушала да ухвати прекршиоце.

Многи би сугерисали да је ово само укус дистопијске „нето нулте“ будућности у којој се људи који пркосе „енергетским затварањима“ због климатских промена суочавају са хапшењем и затвором.

Бројне друге европске земље уводе слична ограничења због погоршања енергетске кризе након затварања гасовода Северни ток 1.

У Шпанији, предузећа која користе клима уређаје да одржавају температуру испод 27°Ц лети или изнад 19°Ц зими суочавају се са тешким казнама до 600.000 евра за „озбиљне прекршаје“.

Предвиђајући да ће се протести због трошкова живота у Чешкој и Немачкој проширити по континенту, истакнути економиста је упозорио да су грађани Европе „луди од беса и да ће се ситуација погоршати“.

Прочитајте још:  Грађани плаћају грејање 22 одсто више него што је његова реална цена

Француски економиста Шарл Гејв рекао је да све више људи не прихвата наратив да је Владимир Путин искључиво крив за кризу.

„Последњих 15 година, наши европски лидери су запали у климатску лудницу, промовишући магична огледала и ветрењаче као решење. Не функционише. Ова решења захтевају исти капацитет у гасним електранама“, рекао је Гејв.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *