Председница Мађарске Каталин Новак: Вучић ми је потврдио да ће Савез војвођанских Мађара бити део наредне Владе Србије

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

За изузетне односе Србије и Мађарске заслужна су јака и способна руководства две земље, изјавила је председница Мађарске Каталин Новак у разговору са председником Скупштине Србије Владимиром Орлићем и изразила задовољство због потврде председника Александра Вучића да ће Савез војвођанских Мађара бити део наредне Владе Србије, саопштено је из Народне скупштине.

Резултати наше успешне сарадње огледају се и кроз бројне заједничке пројекте који су постали реалност, попут модернизације железнице, која представља нову еру када је реч о саобраћају у овом делу Европе, рекао је Орлић, наводи се у саопштењу.

Он је истакао да се две земље заједнички боре за енергетску безбедност и захвалио Мађарској за могућност да Србији обезбеди додатне капацитете за складиштење гаса.

Прочитајте још:  Весић: Незапосленост више није тема – „скоро је нема“
То је снажан доказ нашег пријатељства и изванредних односа политичких лидера, рекао је Орлић.

Он је захвалио на подршци коју Мађарска пружа Србији на путу ка пуноправном чланству у Европској унији и на јасној политичкој подршци у свакој прилици, док је Новак нагласила да чланство Србије у ЕУ може имати изузетан значај, како за Европску унију, тако и за цео Западни Балкан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Влада не да већи минималац радницима јер хоће да Србија остане земља јефтине радне снаге
У саопштењу Скупштине Србије се наводи да је Орлић нагласио да би му било изузетно задовољство да његова прва билатерална посета, по ступању на дужност председника Народне скупштине, буде управо посета Мађарској.

ФоНет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *