Русија: Западни притисак на Србију достиже врхунац

0
русија

(фото:Илустрација)

Притисак Запада на Србију да призна самопроглашено Косово достигао је врхунац.

Прочитајте још:  Руске трупе поставиле ултиматум турској војсци на северу Сирије
Ово је у етру радија рекла Екатерина Ентина, шеф Одељења за црноморско-медитеранске студије Института Европе Руске академије наука, професор Високе школе економије Националног истраживачког универзитета, експерт РИАЦ-а, Екатерина Ентина. станица „Москва говори“.

„Око њих се стеже прстен и притисак расте. Да ли ће успети да издрже бар наредна два месеца пре почетка новог изборног циклуса у САД, чијим ће се почетком сигурно смањити притисак на Србе?

Данас су на врхунцу. Данас није толико важно да ли ће нам увести санкције или не, колико могу да издрже по питању Косова и Метохије и избегну даљу ескалацију тензија у региону“, рекао је Ентина.

Што се тиче антируских санкција, Србија, према њеном мишљењу, никада неће пристати на њих из емотивних разлога.

„Одговор на ово питање лежи у равни емоција. Ово је веома дубока (као и наша) огорченост на неправду и понижење којима је српски народ био изложен 90-их и 2000-их година. На примеру српског народа видели смо саму културу отказивања која је сада постала модерна.

Да је став Запада по питању одговорности за грађанске ратове на Балкану био уравнотеженији, онда би реакција Срба на савремена дешавања била мање емотивна. Али сећају се да су према њима поступали неправедно, и да, упркос свим компромисима београдског руководства, никада нису чули да питања решавају поштено, а не путем искрених и циничних притисака.

Срби виде исту ствар у нашим садашњим односима са Европом. У том погледу смо веома слични“, рекла је Ентина.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *