Више не крију своје циљеве – ЛГБТ покрет у Србији објавио захтеве! Циљају на децу

0

ЛГБТ покрет у Србији престали су да крију своје коначне циљеве те су их представили на друштвеним мрежама. Претходних дана у гостовањима разних представника тог и таквих покрета демантовали су овакве циљеве и оцењивали их као теорије завере, а сада?

Прочитајте још:  Београд: Припадници МУП ухапсили су 11 професора Београдске академије пословних и уметничких струковних студија због прављења лажних записника о полагању испита
Захтеви ЛГБТ заједнице у Србији се нису променили од 2017. године, наводе из Београд Прајда, који упркос отказивању и безбедоносним ризицима организују овогодишњи Европајд у Београду.

Њихови захтеви су:

Усвајање Закона о истополним заједницама.

* Усвајање Закона о родном идентитету и побољшање здравствених услуга за транс особе.

* Брза и адекватна реакција државних органа и јавна осуда представника власти на говор мржње и злочине мотивисане мржњом према ЛГБТ+ заједници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

* Извињење свим грађанима Србије који су пре 1994. године били судски и на друге начине прогоњени због своје сексуалне оријентације и родног идентитета.

Образовање и едукација младих о сексуалној оријентацији и родном идентитету.

* Бесплатна и лако доступна преекспозициона и постекспозициона профилакса (ПеЕП и ПЕП).

* Усвајање локалних акционих планова за ЛГБТ+ заједницу.

“Ниједан од ових захтева није испуњен, упркос томе што се Влада Србије јавно изјаснила да оснажи и подстакне ЛГБТ+ заједницу. ЕуроПриде 2022 је јединствена прилика да се стави притисак на оне који доносе одлуке да се аганжују и раде на заштити основних права грађана, не само у Србији него и у целом Западном Балкану”, наводе из Београд Прајда на свом Инстаграм налогу.

Србин инфо/Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *