Ратко Младић (фото: Tanjug/AP)

Некадашњи командант Војске Републике Српске, генерал Ратко Младић, осуђен је осмог јуна 2021. године на доживотну казну затвора, а пажњу јавности је привукао необичан прстен на Младићевој левој руци.

Прочитајте још:  Другосрбијанштина не мирује: Поново оскрнављени мурали Ратку Младићу и Дражи Михајловићу
Прстен са ликом индијанског поглавице, на домалом прсту леве руке, који је генерал Ратко Младић носио на  изрицању пресуде пре четири године поклон је од бившег војника који сада живи у Холандији.

Прстен носи посебну симболику која се везује за 19. век и оно кроз што су тадашњи староседеоци Америке, Индијанци, прошли у САД.

– Они су тада били жртве и Енглези су их скоро истребили. Сада Срби пролазе кроз сличну судбину – рекао је Дарко Младић за медије, наводећи да га његов отац, од како га је добио на поклон, не скида са руке.

Прочитајте још:  Беби -Бум: У ужичком породилишту за пет дана родило се 27 беба
Генерал Младић је на истом прсту, пре прстена са ликом поглавице, носио златни печатни прстен са црним полудрагим каменом, њега је пре одласка у Хаг  поклонио сину Дарку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С.Ступарушић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *