Гувернер Илиноиса прогласио ванредно стање због прилива миграната

0

(Фото: Аваз)

Гувернер Илиноиса Џеј Роберт Прицкер прогласио је ванредно стање у региону због ситуације са приливом миграната који стижу аутобусима из Тексаса.

„Гувернер Притзкер је данас прогласио ванредно стање и распоредио око 75 припадника Националне гарде Илиноиса да обезбеде све државне ресурсе потребне за подршку избеглицама“, пренеле су РИА Новости званично саопштење.

Прочитајте још:  Случај за обавезну вакцинацију је мртав… Омикрон га је управо уништио
Власти региона прецизирају да је ванредно стање неопходно за пружање подршке мигрантима у превозу, организацији смештаја, лекарским прегледима и другој помоћи.

„Док се друге државе према овим породицама односе као према пару за преговарање, Илиноис ће их третирати као људе“, рекао је гувернер Притзкер.

Више од 500 миграната стигло је у Чикаго, рекао је гувернер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Струка најављује ново ванредно стање одмах после избора!
У августу је шеф Пентагона Лојд Остин одбио канцеларију градоначелника Вашингтона да помогне Националној гарди у пријему илегалних миграната.

Новинар Вашингтон тајмса Дон Федер раније је говорио о знацима „колапса који се назире“ у САД , међу којима је навео напоре елите да промовише политику отворених врата за мигранте.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *