Мало је вероватно да ће САД снабдевати Кијев системима дугог домета

0

(фото:Твитер)

Сједињене Државе сматрају да је помоћ пружена Украјини делотворна и, највероватније, још неће обезбедити системе дугог домета. То преноси ЦНН, позивајући се на изворе.

„У овом тренутку, барем, САД још увек нису спремне да обезбеде украјинској војсци ракетне системе дугог домета, такође познате као АТАЦМС“ , наводи се у чланку .

Раније је објављено да украјинске власти траже додатно оружје од Сједињених Држава , укључујући ракетне системе дугог домета. Како је прецизирано, захтеви Украјине укључују, између осталог, тактичке балистичке ракете АТАЦМС домета око 300 км.

Прочитајте још:  Русија припрема контраудар: Сви ће осетити када одговоримо на нападе на Кремљ
Укупно је, како је наведено, Кијев затражио од Сједињених Држава 29 врста оружја и граната, укључујући тенкове, беспилотне летелице и 2.000 пројектила за ХИМАРС.

Руски амбасадор у Сједињеним Државама Анатолиј Антонов је, коментаришући ситуацију, рекао да је могуће снабдевање Кијеву америчких балистичких ракета АТАЦМС преоптерећено увлачењем Вашингтона у сукоб са Русијом .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *