У САД због растуће инфлације и лоших услова рада повећан број демонстраната

1
сад

(фото:AP / Virginia Mayo )

Вол Стрит Журнал , позивајући се на податке портала Стрике трацкер , известио је да уз растућу инфлацију расте и број Американаца у штрајку. Главни захтеви грађана су веће плате и бољи услови рада.

Око 78.000 Американаца учествовало је у штрајковима у првих шест месеци ове године. Ове цифре су три пута веће него прошле године. Они који су дошли на митинге су радници из потпуно различитих области у Сједињеним Државама. Новине су објавиле Вол Стрит новине позивајући се на податке са портала Стрике трацкер, који је креирао Универзитет Корнел (Итака, Њујорк).

„Током првих шест месеци ове године било је 180 штрајкова у којима је учествовало око 78.000 радника. За исти период прошле године била су 102 штрајка у којима је учествовало 26,5 хиљада људи“, наводи лист.

Како наводи издање, штрајкачи траже од власти повећање зарада, узимајући у обзир растућу стопу инфлације и побољшање услова рада. Стручњаци сматрају да је повећање броја штрајкова изазвано пандемијом корона вируса КОВИД-19, што је довело до смањења броја запослених у једном броју компанија.

Прочитајте још:  Русија: САД су једина преостала држава на свету која поседује хемијско оружје
Комбинација високе инфлације у САД и ниске незапослености такође ствара додатни притисак на послодавце у преговорима са синдикатима о повећању плата. Први је у августу достигао 8,3 одсто, а други 3,7 одсто, наводи америчко издање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У САД због растуће инфлације и лоших услова рада повећан број демонстраната

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *