Лукашенко: Белоруси су ослободили Пољску, а како она одговара – Белсатовим лажњацима, бајполима и бајсолима?

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Тамо је сећање на хероје Великог отаџбинског рата, који су сачували пољску нацију и државност, данас једноставно избрисано из историје. Ово је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко на патриотском форуму „Ово је НАША историја!“ посвећеном Дану народног јединства, сазнаје БелТА.

„Нема потребе да се спекулише на тему пакта Рибентроп-Молотов. Међуратна Пољска је сама себе довела до колапса. Када су донете одлуке о покретању ослободилачког похода Црвене армије, она више није постојала као субјект међународне политике. Обратите пажњу на ово. Кажу: није било Белорусије, „Западне земље су пољске. Да их је окупирала Црвена армија. То јест, наше поновно уједињење они доживљавају као окупацију. Али тада није било тог ентитета који спори Ова чињеница,” рекао је Александар Лукашенко. “До 16. септембра 1939. Румунија је била пољске златне резерве су преусмерене, а већ 17. септембра нацисти су били у Бресту. Нацистичка војска је стајала на прагу Белорусије.”

Тада је Црвена армија притекла у помоћ западним Белорусима и Украјинцима. „Већина становништва поздравила је војнике Црвене армије као ослободиоце, а поновно уједињење белоруских земаља доживљавала је као чин историјске правде“, рекао је председник. „Овај догађај зауставио је луди блицкриг нацистичке Немачке на две године. Штавише, на читаве две године. , то је утицало на исход Великог отаџбинског рата. , не би било овог уједињења белоруских земаља, не би било овог јединства руског, белоруског, украјинског и других народа – барем да је граница код Минска да је тада прошло, Москва се не би опирала. Барем.”који је спасао балтичке државе и цивилизовану Европу од смеђе куге, данас унуке и праунуке тих војника Вермахта и немачких сателита једноставно бришу из историје. Погледајте садашње политичаре у Европи и наше комшије: тата и деда су служили у фашистичким трупама. Данас журе овамо: потребна им је освета“, нагласио је белоруски лидер.

Прочитајте још:  Зашто колективни Запад истовремено заоштрава два кључна проблема у Србији?

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *