Оружане снаге Украјине нису ухапсиле седам студената са Шри Ланке у области Харкова [ИСПРАВКА]

0
харков

харков

Шеф војно-цивилне администрације Харковске области Виталиј Ганчев рекао је да је украјинска војска привела седам студената који су држављани Шри Ланке и одвела их на непознато одредиште. „Приведено је седам држављана Шри Ланке, који су студирали на Медицинском колеџу Купјански. Одведени су у непознатом правцу“, преноси ТАСС.

Ипак, Асошиејтед прес је 24.9.2022. објавио сведочење групе студената из Шри Ланке који су потврдили да су их у заробљеништву држале руске, а не украјинске снаге. Како Асошиејтед прес наводи, само четворо од тих седам држављана Шри Ланке су били студенти медицине у Купјанску, док су других троје били запослени на том универзитету у време када су их руске снаге заробиле.

Министарство спољних послова Шрли Ланке затражило је од Украјине да провери те наводе, пружи им више информација о томе и побрине се за безбедност држављана Шри Ланке у Украјини.

ИСПРАВКА: Иако је претходно било наведено да су украјинске снаге заробиле седам студената из Шри Ланке, како Асошиејтед прес сазнаје, само четворо су били студенти а друго троје су били запослени на том универзитету, и заробиле су их руске снаге а не украјинске.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *