Амерички инвеститори са Волстрита спремају се за оштру зиму

0

Марина Абрамовић на коктелу у организацији Волстрит журнала, 2019. година (Фото: Lars Niki/Getty Images for WSJ)

Систем федералних резерви САД (ФРС) се не носи са последицама кризе изазване пандемијом ЦОВИД-19, што ће очигледно довести до финансијске кризе, пише амерички лист Њујорк пост .

„Волстрит ће се вероватно суочити са оштром зимом јер су тржишта и даље нестабилна, а њихови највећи клијенти прекидају пословање“, наводи се у чланку.

Прочитајте још:  Шеф Пентагона: Не желимо стварање азијског НАТО
Према речима аутора чланка, обим традиционалних ИПО трансакција је значајно опао, а у великим инвестиционим кућама менаџмент се унапред припрема за отпуштање. Многе компаније дужници ће прогласити банкрот или продати своју имовину.

Раније је члан Економског савета Беле куће и саветник председника САД Џаред Бернштајн рекао да је пред америчким властима још много посла због „непријатно високих” стопа инфлације. Годишња инфлација у земљи у августу је успорила мање од очекиваног – на 8,3 одсто.

Почетком маја Фед је најавио постепено смањење активе у свом билансу стања на период од три месеца. Паралелно са овим, регулатор је неколико пута подизао основну каматну стопу. Ови кораци су предузети у покушају да се заустави растућа инфлација и нормализује монетарна политика, која је претрпела увођење антикризних мера током пандемије ЦОВИД-19.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *