Песков: Крим је део Русије, одговорићемо на сваки напад на полуострво

0

Дмитриј Песков (EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Крим је саставни део Руске Федерације, Москва ће одговорити на све претензије на руску територију, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Републике Донбаса су независне државе, чију независност признаје Руска Федерација, а које су затражиле од Русије помоћ у осигурању своје безбедности, што Русија чини. Крим је саставни део Руске Федерације, тако да ће све претензије на територију Русије имати одговарајући одговор“, рекао је Песков новинарима, коментаришући изјаву саветника шефа канцеларије председника Украјине Михаила Подољака да Запад има обавезу да снабдева Украјину ракетама дугог домета за удар на руску територију.

Раније је Михаил Подољак на својим друштвеним мрежама позвао „становнике окупираних територија“, укључујући полуострво Крим, да се припреме за „предстојећу деокупацију“ региона, да опремају склоништа и да праве залихе воде. Према његовим речима, Украјина је почела да прави руте за евакуацију становништва са Крима.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *