Посматрачи из Републике Српске на референдуму у ДНР

0

На референдуму у Доњецкој Народној Републици радиће посматрачи из Републике Српске (један од два ентитета Босне и Херцеговине, БиХ – Ред.).

Прочитајте још:  Украјинске трупе испалиле 20 граната на Доњецк
Ово је у ексклузивном коментару за Политнавигатор изјавио један од посматрача, главни и одговорни уредник портала ФРОНТАЛ Данијел Симић.

Према његовим речима, најава референдума у ​​бившим украјинским регионима и републикама Донбаса о прикључењу Русији важнија је као унутрашње руско војно-политичко и организационо питање него као дипломатско питање у оквиру међународних односа.

„Након најаве припајања одређених територија, Русија има обавезе према њима у војно-политичком смислу и има право по Уставу да их заштити чак и уз помоћ атомске бомбе. Мислим да је ово свакако једна од преломних тачака сукоба, јер је специјална операција постала рат“, каже Данијел Симић.

Прочитајте још:  Од садашњих лидера Европе, Путин је Нову годину честитао само шефу Србије и премијеру Мађарске
На територију ДНР планира да стигне преко Москве, где иде директним летом из Београда. Симич нема тачну информацију колико ће још посматрача из Републике Српске радити на референдумима у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области. Истовремено, неколико потенцијалних посматрача из земаља бивше Југославије, под условом анонимности, рекло је дописнику ПолитНавигатора о својим плановима да у наредним данима стигну у бивше украјинске регионе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно је лидер Срба у БиХ Милорад Додик у интервјуу за РИА Новости рекао да би Републици Српској била част да пошаље посматраче на референдуме који ће се одржати у ДНР и ЛНР.

„Наравно, наши људи су долазили на такве догађаје и често су учествовали као посматрачи на руским изборима, они имају искуства у томе и била би част учествовати на тако важном догађају“, рекао је он.

Прочитајте још:  ЛНР укинуо пунктове на бившој граници републике са Русијом
Политичар сматра да су референдуми у ДНР и ЛНР аутономна одлука ових региона и Русије, па ће у Републици Српској њихов избор бити поштован.

„Свакако, питање референдума је важна тема последњих дана и сматрамо да је питање приступања аутономна одлука како за ове регионе, тако и за саму Русију. Зато ћемо поштовати њихов избор и начин интеграције који они изаберу“, рекао је Додик.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *