Путин објавио делимичну мобилизацију

0
владимир путин

Владимир Путин (Фото: РИА Новости / Алексей Никольский)

Председник Русије Владимир Путин у обраћању нацији објавио је делимичну мобилизацију.

„У циљу заштите наше отаџбине, њеног суверенитета и територијалног интегритета, осигурања безбедности нашег народа и људи на ослобођеним територијама, сматрам неопходним да подржим предлог Министарства одбране и Генералштаба о спровођењу делимичне мобилизације у Руској Федерацији. Федерација“, изјавио је Владимир Путин.

Он је нагласио да регрутацији подлежу само они у резервном саставу, који су пре свега служили војни рок и имају искуство. Пре упућивања у јединицу проћи ће додатну обуку.

Делимичне мобилизационе активности почеће данас, 21. септембра.

Како је подсетио председник, циљ Запада је да ослаби и уништи Русију, о чему већ гласно говоре. Након што се кијевски режим јавно одрекао мирног решења проблема Донбаса и објавио своје претензије на нуклеарно оружје, постало је јасно да је нова офанзива неизбежна. А онда би уследио напад на Крим – на Русију. У тим условима, одлука о покретању превентивне специјалне операције била је једина могућа, нагласио је Путин. Ослобађање целе територије Донбаса остаје циљ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Луганска Народна Република је већ скоро потпуно очишћена од неонациста. Борбе у Доњецкој Народној Републици се настављају. Овде је током осам година кијевски окупациони режим стварао дубоко ешалонирану линију дуготрајних утврђења. Њихов фронтални јуриш резултирао би великим губицима, тако да наше јединице, као и војне јединице република Донбаса, делују систематски, компетентно, користе опрему, штите људство и корак по корак ослобађају Доњецку земљу.

Политика застрашивања и терора кијевског режима поприма све страшније и све више варварске облике, а репресије над грађанима широм Украјине се интензивирају, рекао је Путин. Русија ће у таквим околностима подржати одлуку коју ће о својој будућности донети становници Донбаса, Запорошке и Херсонске области.

Прочитајте још:  Аустријски канцелар признао да његова земља неће моћи без руског гаса

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *