У Европи се појавила “линија глади”.

0
хлеб

Foto: Shutterstock

Инфлација у Европи наставља да расте, а цене хлеба су порасле за скоро 20%, прети глађу у најсиромашнијим земљама. Ово је изјавио колумниста хрватског издања Адванце Кристијан Јуришић, пренеле су РИА Новости .

У односу на прошлу годину, хлеб у Европи је поскупео за 18 одсто, што је рекорд од децембра 2017. године. Истовремено, цене се значајно разликују у различитим земљама. На пример, у Француској је овај производ поскупео за 8%, у Холандији – за 10%, ау Летонији, Литванији, Хрватској, Пољској, Естонији, Словачкој – за трећину. Најгоре од свега је цена хлеба у Мађарској, где је скочила за 66 одсто, што је додатно погоршала суша у земљи.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Оружане снаге Украјине изгубиле су 560 људи у покушају офанзиве по наређењу Зеленског
Тако можемо рећи да највише страда „осовина“ од Балтичког мора до Јадрана“, резимирао је посматрач. Он је додао да сиромашне земље источне Европе пате од глади више него западне.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *