ЕУ уцењује Србију затварањем фабрика због одбијања да уведе санкције Русији

0
борељ, охриду, русији

(фото:НСПМ)

На скупу који је шеф европске дипломатије Жозеп Борел организовао на маргинама Генералне скупштине УН за лидере Западног Балкана, европски званичници затражили су да се председник Србије Александар Вучић у наредним месецима придружи политици ЕУ према Москви и, иначе, , запретили су страним инвеститорима да ће напустити и зауставити предузећа у Србији, наводе Вечерње вести.

„ЕУ је заиста један од кључних и стратешких партнера Србије, али је овом приликом поновљена тема увођења санкција Руској Федерацији. Покушао сам да објасним позицију Србије, доследну и тешку, али за нас једину могућу, јер Србија наставља да води самосталну политику у складу са принципима међународног права“, рекао је Вучић после састанка.

Прочитајте још:  Ноћна мора украјинске војске: Све о беспилотним летелицама "лансет"
Борелова канцеларија саопштила је да је на неформалном ручку са лидерима региона главна тема био глобални и регионални утицај „руског илегалног и немотивисаног рата против Украјине“.

Прочитајте још:  Имовина Ане Брнабић од 800.000 евра: Дедиње, Крк, а можда буде и вила
Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је да је Србија под незапамћеним притиском Запада:

„Притисак се односи на две тачке: једна је да уведемо санкције Русији, тако да се може рећи да нема ниједне земље у Европи која то није урадила, друга је коначна одлука о Косову и Метохији. Међутим, такав притисак на председника и нашу државу може бити само контрапродуктиван, јер што је јачи, Србија се даље удаљава од онога што они овим притиском желе да постигну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *