Трамп упозорава на могућност Трећег светског рата

0
трамп

Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/ SHAWN THEW)

Украјинска криза би могла да се заврши глобалним сукобом, али се не би ни догодила да је он на власти, тврди бивши амерички председник.

Сукоб у Украјини могао би да прерасте у Трећи светски рат, упозорио је у среду бивши амерички председник Доналд Трамп, након што је руски председник Владимир Путин рекао да ће Москва употребити сва неопходна средства да се одбрани пред претњом по њен територијални интегритет, преноси РТ.

Трамп је на друштвеној мрежи Truth Social рекао да сукоб у Украјини „никада није требало да се догоди“, а не би се ни догодио да је он у Белој кући, јер тада непријатељства између Москве и Кијева не би избила.

Подсећамо, руски председник Владимир Путин најавио је у среду мобилизацију око 300.000 војних резервиста који ће бити позвани у активну службу. Руски лидер је такође упозорио да ће Москва „користити сва средства да заштити (наш) народ“, укључујући и нуклеарно оружје ако буде потребно.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *