Запад ће Приштини обезбедити ново оружје и лобирати за улазак у УН

0

EPA-EFE/Stringer

Представници земаља Квинте (САД, УК, Немачка, Италија и Француска) високог ранга састали су се у Приштини са „косовским премијером“ Аљбином Куртијем. На састанку је разговарано о намерама приштинских власти да саставе списак земаља за које бисмо могли да подржимо чланство Косова у УН, преноси извор Вечерњих новости.

Прочитајте још:  Како од Срба праве корона - дебиле
Амерички дипломатски представник у Приштини рекао је Куртију да ће америчке дипломатске структуре лобирати за улазак те квази-државе у УН.

Амерички дипломата је нагласио и да ће бити одобрен захтев приштинских власти да се Косову, између осталог, испоруче системи за електронско ратовање за новоизграђене базе на северу региона, а САД три таква система.

Прочитајте још:  "Поруке из Минхена: Окончање дијалога уз обострано признање"
Према извору Новости, Курти је тражио да се у пакет војне помоћи уврсте и ракете домета до 10 км, као и обука за рад са њима „косовских безбедносних снага“, чије је стварање супротно Резолуција Савета безбедности УН 1244.

Такође, премијер самопроглашене „Републике Косово“ затражио је од међународних снага и обавештајних служби да приштинским властима доставе координате српских војних и полицијских база у близини административне границе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *