Другосрбијанци осуђују споразум Селаковића и Лаврова

0
ђилас, хил

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Странка слободе и правде је у саопштењу осудила потписивање “Плана консултација између министарстава спољних послова Србије и Русије за период 2023-2024”, који је министар у техничком мандату Никола Селаковић на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку потписао са руским министром Сергејем Лавровом.

„Невероватно је да у моменту док читав свет са страхом прати потезе Москве који угрожавају светски мир, док месецима гледамо свакодневна страдања украјинског народа, наш технички министар, у последњим данима свог мандата, закључи споразум о продужењу консултација са земљом која директно крши Повељу УН и намерава да својој територији присаједини територију друге међународне признате земље“, указује ССП.

Како се подсећа у саопштењу, на такву одлуку Москве негативно су реаговале не само Европска унија и Америка, већ и Кина и Индија.

Прочитајте још:  Док игноришемо проблеме деци нам мењају свест и постају…
На крају крајева, Србија је у више наврата и званично подржала територијални интегритет Украјине, истиче ССП и напомиње да је посебан проблем то што Селаковић не види везу са питањем решавања проблема Косова и Метохије, „пошто се државе које признају КиМ позивају на преседан и могућност признања нашег дела територије“.

Према ставу ССП, потписујући овај споразум на маргинама заседања Генералне скупштине УН у замену за могућност фотографисања са Лавровом, наша власт директно крши нашу позицију око Косова и Метохије, омогућава руској власти да изађе из блокаде узроковане нападом на суверену земљу и насилним мењањем граница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кад цео свет осуђује понашање Москве, оцењује се у саопштењу, „наш технички министар гура прст у око целом цивилизованом свету и потписује споразум који није морао да се потпише“.

„Оваквим потезом Селаковића, нарушена је наша позиција о Косову и Метохији и додатно изолована Србија од остатка света који брани сувереност држава“, наводи се на крају саопштења ССП.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *