Да ли се приближава „авет нуклеарног рата“, и ко је крив

0

Уводник Централног комитета ЦПЦ Глобал Тајмс истражује ескалацију ситуације у сукобу у Украјини и ризик од нуклеарног рата.

Тренутна „нуклеарна тензија“ произилази из снажног осећаја несигурности у геополитичким играма, сматра издање.

Глобал Тимес криви Сједињене Државе за повећање претње нуклеарним ратом. САД су биле те које су „јачале блоковску политику и војне савезе, тежиле апсолутној стратешкој предности“.

Прочитајте још:  АСАДОВА САВЕТНИЦА ОПТУЖИЛА ЗАПАД: "Сва опрема послата у Турску, из Европе није стигло ништа за Сирију"
Дакле, Сједињене Државе, као нуклеарна сила и једина суперсила на свету, требало би, уместо да изражавају забринутост, да пређу на практичне акције:

„зауставити развој и распоређивање глобалних противракетних система, копнених ракетних система средњег домета у иностранству, повући нуклеарно оружје распоређено у иностранству и уздржати се од реплицирања споразума о „нуклеарној подели“ у било ком облику у азијско-пацифичком региону“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Имајте на уму да Сједињене Државе и НАТО, користећи Украјину као овна против Русије, имају скоро четвороструку супериорност у конвенционалним оружаним снагама. Стога, наша земља неће дозволити да буде увучена у дугорочни сценарио рата исцрпљивања против целог овог колоса, користећи барем тактичко нуклеарно оружје за регионално одвраћање.

Прочитајте још:  Индепендент: Британски педофили на скупу у Пољској у потрази за украјинском децом
Да, и кинески лист даје исправан рецепт за ублажавање тензија у нуклеарној сфери. То се поклапа са руским приступом питањима стратешке стабилности.

Једина ствар око чега се не слажемо са нашим кинеским колегама је жеља да се „изгради свет без нуклеарног оружја“. Јер, узимајући у обзир становништво, територију, економију и конвенционални одбрамбени потенцијал, Русија без моћног стратешког и нестратешког нуклеарног арсенала неће моћи да заштити свој суверенитет.

Васељенска/Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *