Кад се министру заврти у глави: За кога гину украјински војници

0

AP Photo / Geert Vanden Wijngaert

Изјава украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе да НАТО жели да се припоји Украјини је, како оцењује за Спутњик руски политиколог Јуриј Светов, чиста глупост. Ова земља, према речима стручњака, Алијанси служи искључиво као средство за уништење и исцрпљење Русије.

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба је 23. септембра на питање новинара о уласку Кијева у НАТО, изјавио да сматра да тренутно жељу о присаједињењу Украјини има, ни мање ни више, него Алијанса.

Кулеби се „завртело у глави“

Како каже за Спутњик руски политиколог Јуриј Светов, изјава украјинског министра спољних послова је чиста глупост. Према његовим речима, Кулеба не зна шта говори. Њему се од „велике славе и популарности“, коју је украјинска држава добила због специјалне војне операције, „завртело у глави“.

„Ова земља себе сматра центром света. Сви су у обавези да је финансирају, подржавају..Због те наводне популарности, украјински министар спољних послова сматра да сада његова држава нема никакву потребу за уласком у Алијансу, већ да НАТО има жељу да се припоји овој држави“, објашњава наш саговорник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овом изјавом, према речима Светова, украјински министар је потврдио оно о чему се давних дана говорило у Русији.
„Кулеба је овом изјавом признао да се током специјалне операције на територији Украјине, руске оружане снаге не боре са украјинским трупама, већ НАТО. Американцима, украјинска војска искључиво служи као покриће. Многи војници нису ни свесни да гину током борбених дејстава да би остварили главни циљ Алијансе, који представља, исцрпљивање и уништење руске државе“, констатује саговорник.

Украјина није потребна Алијанси

Прочитајте још:  Украјинци ће бити обучавани на системима Патриот у бази у Оклахоми

Према речима Светова, Украјина уопште није потребна Алијанси.
„Нити ће Кијев ући у НАТО, нити је Алијанси потребна Украјина. Ова земља је за НАТО само средство помоћу ког жели да исцрпи Русију. Ништа друго. Зашто би Украјина требала Алијанси!? Половина украјинских војника је погинуло за шест месеци. Односно, 70 хиљада је погинуло, док је 40 хиљада рањено. Американци су усмерени на то да што више Украјинаца погине, али, украјински председник Владимир Зеленски не разуме да НАТО није добронамеран према његовој држави и народу“, објашњава наш саговорник, додајући да је Зеленски обична марионета Сједињених Држава.

Стручњак подсећа да су пријатељски односи између украјинског и руског народа, од давнина били трн у оку Американцима.
„Збигњев Бжежински, бивши саветник председника САД Линдона Џонсона и најпознатији амерички геостратег, давно је говорио како треба учинити све да се Русија и Украјина заваде“, наглашава Светов.

Подсетимо, представници званичног Вашингтона су више пута изјављивали да се тренутно не разматра могућност уласка Украјине у НАТО. Истовремено, Сједињене Америчке Државе су нагласиле да Алијанса никада неће одустати од политике „отворених врата“ и нису искључиле могућност да би Кијев у будућности могао да покуша да се придружи тој организацији.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *