Када сврби „13.јул“или надоградња глупости: Фашизација антифашиста и антифашизација фашиста!

0
туча

(Фото:: Пиксибај)

Одавно глупљу изјаву од ове испод наведене нијесам прочитао. Углавном, уколико оде Мило, на власт у Црној Гори ће доћи реинкарнација Хитлера, а Ћемовско поље ће бити конц-логор намијењен за све који не могу или неће да се одрекну љубави према омиљеном вођи. Уколико оде Мило или буде спроведен у Спуж у Подгорици ће сванути Кристална ноћ и биће крви до кољена. Уколико оде Мило у Црној Гори неће остати ни уво над ушима да свједочи о томе како је Црна Гора нестала и одлетјела у непознатом правцу!

Прочитајте још:  ГУСКОВА: Вучић је одавно донео одлуку о КиМ, остаће упамћен као издајник
И овом човјеку је власт која се тобоже бори против Мила дала највеће државно признање – 13-јулску награду и чини ми се доживотну апанажу! И од најглупљег увијек постоји неко још глупљи!

–Саопштење Демократског фронта да ће скупштинска већина од 41. посланика разријешити предсједника државе, а полиција по кућама хапсити неистомишљенике показује истинску политичку намјеру тог савеза, али и осталих партија са којима имају већину да уведу ванредно стање, униште институције и спроведу фашизацију друштва, оцијенио је књижевник Андреј Николаидис за Градску РТВ.

Партије које траже разрјешење предсједника државе и пријете хапшењима политичких неистомишљеника, желе суспензију свих институција, каже Николаидис. Подсјећа да је на сличан начин и Хитлер дошао на власт у Њемачкој и одмах увео непрекидно ванредно стање, које су недавно тражили и лидери ДФ-а.

“Они га не могу прогласити формално јер га проглашава предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић, али га могу објективно изазвати. Њима треба да уклоне Ђукановића да не би могао постојати нико ко би расписао сљедеће изборе. Тиме се улази у ванредно стање без избора, суспендује црногорска демократија и они настављају да владају са Демократама и премијером коме је изгласано неповјерење, Дританом Абазовићем без избора. Једина институција која објективно функционише јесте предсједник Владе, односно канцелар, односно фирер, како год хоћете. Циљ је перманентно ванредно стање, суспензија свих институција и ситуација у којој ће они моћи завести терор и спровести оно што је њихова политичка агенда”, казао је Николаидис.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мирослав Влаховић: Ембахада
Лидере партија које имају 41. посланика не интересује што нема утемељења у Уставу да смијене предсједника државе, увјерен је Николаидис.

“Овдје је ријеч о потпуној ерозији правне државе. Парадокс је у томе, док страним партнерима саопштавају да раде на јачању правне државе, они из темеља уништавају сваки траг, док тврде да раде на јачању црногорске демократије, они систематски уништавају и посљедње трагове црногорске демократије”, појашњава Николаидис.

Не би било први пут, наводи, да се друштво на такав начин нађе у фашизму.

“Многи паметни људи су примијетили да фашизам увијек, по правилу, на власт долази у коалицији са такозваним либералним партијама. У овом случају то је УРА. И ја сам то више пута писао, директно се обраћајући Миодрагу Перовићу који је мастер мајд читаве операције и човјек који је лично најодговорнији за фашизацију црногорског друштва и оно што ће се нама десити уколико ову врло опасну замку не успијемо да избјегнемо.

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *