Светско првенство у Катару: Капитен репрезентације Србије одбија да носи ЛГБТ траку

0

(фото:Илустрација)

Раније данас су се појавиле вести да је капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић одбио да носи дугину траку на предстојећем Светском првенству, а из ФСС је убрзо стигла реакција.

Прочитајте још:  Јако невреме широм Србије, удари грома парали небо
Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Јован Шурбатовић потврдио је да се „ Орлови “ неће придружити поменутој иницијативи и објаснио ову одлуку кровне фудбалске организације Србије.

Тачно је да смо добили захтев да се придружимо иницијативи и да нисмо позитивно одговорили, јер смо фокусирани на фудбал. За нас је неприхватљиво све што би код наше публике и наших навијача могло да изазове било какву провокацију или да се схвати као вид политизације.

Он је додао да ФСС поштује право на слободно изражавање мишљења, али не жели да се меша у ствари које немају везе са фудбалом.

Задржавамо чисто спортски и политички неутралан став. Овај став смо изнели на састанку у Дохи када су се изнеле разне идеје. Увек се залажемо за универзалне поруке као што су „Стоп рату“ и „Мир“, али је питање дугиних трака веома осетљиво и непотребно нашем друштву. Фокусирамо се само на фудбал. Међу нашим навијачима има припадника разних друштвених група и верских заједница, поштујемо право на слободно изражавање мишљења сваког појединца, али понављамо – ови субјекти нису погодни за фудбал и стадиони нису место за такве ствари. Ово је став ФСС.

Прочитајте још:  Србија има право да каже НЕ!
Осим Србије, у кампањи „Једна љубав“ из Европе неће учествовати Хрватска, Португал, Шпанија и Пољска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ифам.њуз

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *