Европа која зависи од Вашингтона постала је „комад меса на америчкој дасци за резање“

0
европа европске, србија, еу

(фото:Факти.орг)

Апсолутна зависност европских земаља од САД по питању њихове политике према Русији може изазвати праву катастрофу не само за Европу, већ за читаву светску заједницу. Ово пише кинеско издање Глобал Тимеса.

„За Европу је апсолутна трагедија што је њена зависност од Вашингтона порасла до те мере да мора да игра у складу са питањима везаним за односе са Русијом“ , наводи се у материјалу .

Прочитајте још:  Захарова одговорила британском министру који је рекао да је Путин покрао изборе: БОЉЕ ПОТРАЖИТЕ КЕЈТ МИДЛТОН!
Према аутору чланка, недостатак независности у политичком курсу европских земаља може резултирати неравнотежом геополитичке ситуације, као и ометањем нормализације украјинске кризе.

Напомиње се да су европске земље заборавиле на сопствене економске интересе у покушају да се боре против „руске претње” под притиском Вашингтона.

„Када је сукоб у Украјини ескалирао, многи Европљани су мислили да се, заједно са Американцима, супротстављају Русима. Али стварност их је показала у криву — Европа је само још један комад меса на америчкој дасци за резање“, закључио је аутор чланка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је председник Венецуеле Николас Мадуро изразио уверење да европске земље и САД врше самоубиство увођењем антируских санкција.

Прочитајте још:  "СТИЖЕ" НАТО У БАХМУТ: Кијев доводи 80. бригаду на фронт, а ево шта то значи
Према речима америчког државног секретара Ентонија Блинкена, Сједињене Државе виде тренутну ситуацију у Европи као прилику да се једном заувек оконча њена зависност од руских енергетских ресурса .

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова напоменула је да Сједињене Америчке Државе дуго следе циљ да униште енергетску сарадњу у Европи и повуку многе линије поделе на континенту, што ће им омогућити да уђу на европско тржиште и почну да снабдевају своје ресурсе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *