Русија је увела контрасанкције страним транспортним компанијама

0
русија нато

русија нато(фото:ФСК.РУ)

Русија је увела узвратне санкције транспортним компанијама из земаља које су раније увеле ограничења транспорта Руској Федерацији. Забрана ће важити од 10. октобра до краја године.

Руски премијер Михаил Мишустин потписао је указ о забрани међународног друмског транспорта за компаније из земаља које су Русији увеле санкције у области међународног друмског транспорта робе. Документ је објављен на званичном порталу правних информација. Ступа на снагу 10. октобра и важи до краја године.

Прочитајте још:  Орбан: Некада смо мислили да је ЕУ наша будућност, али данас знамо да смо ми будућност Европе (Видео)
Реч је о забрани билатералног и транзитног саобраћаја, као и превоза са или на територију треће државе. У складу са приложеном листом, забрањене су компаније из УК, Северне Ирске, Норвешке, Украјине и свих земаља ЕУ.

Уредба садржи списак робе за коју се забрана не примењује. На листи су различите врсте хране, и то: месо и нуспроизводи од меса; риба, млечни производи, птичја јаја; млечни производи; алкохолна и безалкохолна пића; фармацеутски производи и контрацептиви; ђубрива (минерална или хемијска, поташа); као и канали и цевоводи, нуклеарни реактори, електричне машине и опрема, средства копненог саобраћаја, осим железничког.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *