Заветници предлажу хемијску кастрацију за силоватеље

0
глишић

Посланик Заветника Драган Николић казао је данас да је та посланичка група покренула иницијативу за промену Кривичног законика и да ће затражити да се у њега уведе и казна хемијске кастрације за силоватеље.

Он је на конференцији за новинаре у Народној скупштини казао да ће та посланичка група направити предлог за измену Кривичног законика уз консултације са стручним лицима као што су психолози и лекари.

„Заветници ће преко посланичке групе предати у скупштинску процедуру предлог за измене и допуне Кривичног законика, тачније члана 79, како би се увела мера безбедности хемијске кастрације за силоватеље”, рекао је Николић, пренео је Танјуг.

Осврћући се на најновији случај Игора Милошевића, повратника, који се после одслужења још једне затворске казне због силовања, нашао на слободи, а данас поново ухапшен, Николић је казао да је идеја да мера хемијске кастрације буде изрицана уз казну затвора.

Он је додао да верује да ће и посланици из осталих посланичких група и из власти и из опозиције подржати тај предлог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Николић се позвао и на упоредно право истичући да се у многим земљама Европе већ примењује хемијска кастрација код силоватеља и објаснио да се она спроводи давањем адекватних лекова и инјекција.

„У многим земљама хемијска кастрација силоватеља је уз пристанак осуђеног, али ми се залажемо да код нас буде обавезна”, казао је Николић.

Он је оценио да је сада прави тренутак за овакву иницијативу и додао да ће на тај начин и држава показати да у оваквим ситуацијама озбиљно реагује.

Прочитајте још:  Србија и Мађарска ће градити нафтовод за снабдевање руским горивом

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *