Бивши сенатор упозорава: „Глобалисти нас немилосрдно воде ка нуклеарном Армагедону“

0

(Фото: Пиксабеј)

Страхови од нуклеарног рата расту широм Запада док Русија мобилише стотине хиљада војника и проглашава анексију делова Украјине. У међувремену, председник Владимир Зеленски саопштио је да Украјина подноси захтев за чланство у НАТО. Ова два развоја догађаја могла би бити најзначајнија ескалација од почетка рата.

Данашњи развој догађаја је отрежњујући подсетник да су претње нуклеарним ратом све веће. Пензионисани сенатор државе Вирџиније и пуковник маринаца у пензији Ричард Блек обратио се у уторак члановима америчког Конгреса отвореним писмом о томе да „глобалисти немилосрдно марширају према овом нуклеарном Армагедону“.

Блек је истакао:

„Рата не би било да нисмо збацили демократски изабрану владу Украјине насилним свргавањем председника Јануковича 2014. Рат смо истакли у први план тако што смо Украјину после тога преплавили масовним испорукама оружја“.

Бивши сенатор је рекао: „САД су могле постићи мир једноставним притиском на Украјину да спроведе мировне споразуме из Минска 2014. које је потписала, успостављајући јасан оквир за мирно решавање отворених питања. Украјина је обећала да ће применити споразуме из Минска, али је уместо тога одлучила да ратује у Донбасу у наредних седам година“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рекао је да је НАТО могао да тражи мир, али да је уместо тога изабрао рат.

„НАТО је имао довољно прилика за мир, али је намерно изабрао рат. САД су схватиле да, са Русијом леђима окренутом зиду, неће имати другог избора осим да нападну. Амбасадор САД у Русији Вилијам Бернс је 2007. године наглашено упозорио да би покрет ка уласку Украјине у НАТО могао да изазове рат између Украјине и Русије. Ипак, Обамина администрација је збацила украјинског председника и послала оружје Украјини, знајући да ће то изазвати рат“.

Прочитајте још:  Исповест становнице Маријупоља о злочинима укронациста над цивилним становништвом (Видео)

Блек је рекао да милијардерске елите које су заинтересоване за регион остварују “ратни профит чак и ако то значи коцкање са животима стотина милиона људи широм света”.

„Да ли треба да уништимо светско становништво да бисмо интервенисали у граничном рату где САД немају витални национални интерес?“, пита бивши сенатор.

Блек је позвао на хитан прекид овог рата тако што ће Украјину учинити неутралном, несврстаном државом, „баш као што смо то учинили током Хладног рата са Аустријом 1955. године“.

Али чини се да је молба бившег сенатора да се избегне даљи сукоб остала без одјека након што је Зеленски изјавио да намерава да поднесе захтев за убрзано чланство у НАТО-у пошто је председник Путин прогласио анексију 15 одсто Украјине.

На основу члана 5, свако прихватање Украјине у НАТО би аутоматски покренуло светски рат Русије и Запада (Трећи светски рат).

У говору одржаном у петак, Путин је рекао да су САД створиле „преседан“ употребом нуклеарног оружја против Јапана током Другог светског рата.

Прошле недеље, морнарички адмирал Чарлс А. Ричард – који тренутно обавља дужност шефа америчке стратешке команде – упозорио је да би могло да дође до „могућег директног оружаног сукоба са истом силом која има нуклеарне потенцијале“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *