Ђацима у Чешкој поделили ћебад

0

Европа се бори са енергетском кризом, поскупљење гаса има своје последице, што се може приметити чак и у основним школама. На друштвеној мрежи “ТикТок” појавио се видео који је снимио ученик током часа. Уместо да им институција обезбеди грејање, деца су промрзла до костију и једино што им је школа обезбедила су ћебад.

Услед енергетске изазване санкцијама Европске уније према Русији, цена гаса на тржишту су вртоглаву скочиле од почетка рата у Украјини.

Имајући то у виду, у Европи влада забринутост око тога како ће зимски месеци протећи.

ЕУ је саветовала смањење коришћења гаса, поготово у “ударним” часовима, у том контексту, у европским земљама, које покушавају да предузму различите мере, свакодневно се примењују одређења решења за уштеду енергије.

Последњи пример овакве ситуације десио се у Чешкој.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У средњоевропској држави температуре су пале испод 10 степени, а Чеси су као меру штедње енергије увели ћебад у школама, а видео снимак чешких ђака огрнутих ћебадима брзо је постао виралан на интернету.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *