Марин Ле Пен: Антируске санкције не делују против Руске Федерације, већ против Француске

0
марин

Марина Ле Пен (Фото: Принтскрипт)

Санкције које је увела Европска унија (ЕУ) немају очекивани утицај на Руску Федерацију, већ кажњавају грађане Француске, изјавила је Марин Ле Пен, шеф фракције Националног удружења у Народној скупштини (доњем дому парламента) Француске. .

“Санкције кажњавају Французе, које сада чека тешка зима, а можда још тежа 2023. године“, нагласила је она у уторак, 4. октобра, у емисији ТВ канала БФМ .

Ле Пенова је указала на контрапродуктивност санкција.

„Реалност је да су као резултат ових санкција руски приходи од извоза нафте порасли за 40 милијарди евра“, рекла је она.

Шеф француске дипломатије Катарин Колона саопштила је 3. октобра да Француска очекује да ће у наредним данима завршити припрему новог пакета санкција против Руске Федерације и очекује да буде усвојен што је пре могуће.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истог дана, француски лидер Емануел Макрон обећао је , током телефонског разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским, да ће сарађивати са партнерима из ЕУ на новим антируским санкцијама. Француски лидер је рекао да се та земља залаже за помоћ Украјини да „обнови пуни суверенитет и територијални интегритет“.

Ројтерс је 30. септембра пренео да су земље ЕУ постигле прелиминарни договор о осмом пакету санкција против Руске Федерације.

У међувремену, 28. септембра се сазнало да би, поред горње границе цене нафте, према пројекту Европске комисије, осми пакет могао да садржи забрану увоза руских производа , што би Москви могло да лиши 7 милијарди евра прихода.

Макрон је 22. септембра рекао да Француска треба да учини све да се Украјина и Русија врате за преговарачки сто . Он је истакао да за почетак преговора треба узети у обзир захтеве Украјине, укључујући враћање државних граница „барем у оном облику у којем су постојале у фебруару”, пише Известија.

Прочитајте још:  Како ће деловати САВА - једина политичка организација Срба у Америци

Русија од 24. фебруара спроводи специјалну операцију заштите Донбаса . Његови кључни циљеви су денацификација и демилитаризација режима у Кијеву. Одлука о његовом одржавању донета је у контексту заоштравања ситуације услед гранатирања украјинских трупа. Москва је нагласила да су удари изведени само на војну инфраструктуру.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *