Лукашенко: Немамо и нећемо имати несташицу робе, то гарантујем људима

0

Лукашенко (Фото: РИА)

У Белорусији није било и неће бити робног дефицита. Ово је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку са економским блоком владе, сазнаје БелТА.

Прочитајте још:  Путин на састанку са Лукашенком најавио успехе Русије у сферама безбедности и економије
Шеф државе је истакао да домаће продавнице треба да имају робу доброг квалитета, у широком асортиману и по фер ценама. “Никада нисмо имали и нећемо је имати. То гарантујем људима. А за цене ћете одговарати главом и вама сличнима”, обратио се председник учесницима скупа.

Александар Лукашенко је замолио одговорне званичнике да извештавају о ситуацији у малопродаји, стању цена на потрошачком тржишту: „Узроци високе инфлације? Шта треба учинити да се обузда даље повећање цена и заштите људи и њихова примања. Од владе и Народна банка – конкретни извештаји: мере за стабилизацију цена, посебно белоруске робе, помоћу којих можете пратити цео ланац од сировина до цене на полици за трговину Како се предлаже да се контролишу цене увезене робе и рад трговине?”

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *