Министарство спољних послова Русије позвало је француског амбасадора због снабдевања украјинске војске оружјем

0

(фото: Sputnik / Максим Блинов)

Француски амбасадор Пјер Леви позван је у Министарство спољних послова Русије ради разјашњења у вези са испоруком француског наоружања Украјини. Речено му је да су такве акције у супротности са изјавама Париза о фокусу на нагодбу.

Разговор са Левијем водио је заменик министра спољних послова Александар Грушко. Он је дао фундаменталне оцене војно-техничке подршке Француске од стране Украјине.

Прочитајте још:  У последицама гранатирања центра Доњецка, погинуло је 9 људи, међу којима и дете
Заменик министра је француском дипломати указао на претње које произилазе из повећања испоруке наоружања и опреме кијевском режиму. Исто важи и за израду програма обуке за украјинску војску.

Такав став је у супротности са уверавањима која звуче из Париза о „интересовању за мирно решење “, нагласило је Министарство спољних послова .

ДНР је раније напоменуо да Оружане снаге Украјине користе француску артиљерију од 155 мм за гранатирање Доњецка . Конкретно, како је саопштено у руском истражном комитету, украјинска војска је пуцала на водени канал у Доњецку из ЦАЕСАР инсталације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, Оружане снаге Украјине гранатирале су центар Доњецка из француских хаубица ЦАЕСАР 22. септембра.

Француски председник Емануел Макрон је истовремено изјавио да Француска не жели нови светски рат и да настоји да заустави сукоб у Украјини.

Васељенска

Бонус видео

Прочитајте још:  Србија гласала против иницијативе Русије у УН

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *