Вучић уживо из Прага: Ко даје за право Хрватима да одређују чију ће нафту Србија куповати

0
вучић

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић обратио се уживо из Прага где учествује на Самиту о иницијативи за успостављање Европске политичке заједнице.

Вучић је говорио о најважнијим темама о којима је било речи у Прагу.

Прочитајте још:  Историја брани Србију и Русију од фалсификата црногорске власти
Председник Вучић је рекао да је разговарано са представницима Норвешке, на основу чијих савета правимо енергетску стратегију.

“Много добрих ствари се ту чуло, којим путем ће Европа да иде. Изградња повезујућих трансмисионих система, нових интерконектора, гасовода, нафтовода, да би могли да се користе енергетнти из целог света. У суботу ћемо причати више о новим инвестицијама. Захвалио сам се Европљанима на подршци за изградњу интерконектора са Бугарском”, казао је он.

Прочитајте још:  Руси у Украјини уништили огромни НАТО арсенал - залихе Алијансе се празне! (ВИДЕО)
Вучић је рекао да очекује председника Азербејџана Илхама Алијева ускоро у Београду, како би се осигурали нови извори гаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ово што смо са Русима радили било је по добрим ценама. Желели смо да наставимо, али нисмо успели да се договоримо. Желим људима и да објасним шта се ово десило са нафтом. Јуче, на том састанку, када је већ све требало да прође, на иницијативу Хрватске, а подржано од стране две земље, једне балтичке, и једне недалеко од балтичких земаља, са дневног реда је скинула та тема. Хрватски премијер је изашао са тезом да није фер да Србија има ту цену нафте, а ваљда је фер да имају неке европске земље. Па чекајте, јел  ви кажњавате Русију или Србију?”, запитао је Вучић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *