Да не краду у Украјини. Лукашенко је предложио да се руководству Пољске обезбеди не само огревно дрво, већ и жито

0
пригожина

Лукашенко и Путин (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је новинарима у Санкт Петербургу како он и руски председник Владимир Путин планирају да руководству Пољске и Европљана обезбеде жито како не би крали у Украјини, преноси БелТА.

Новинари су питали шта је белоруски лидер донео на поклон руском колеги, који 7. октобра слави рођендан. Испоставило се да је ово БЕЛАРУС трактор ручне монтаже. По таквом моделу ради и сам председник Белорусије.

Александар Лукашенко је говорио и о томе са каквим прилозима ће поклон доћи. “Има их милион, знате. Дакле, ово није обавезно. Али ја ћу му понудити једну млазницу – куку – сејалицу. Сејаћемо хлеб. Можда нешто друго. Министар Пољске. – Белешка БелТА) Европа је ту да не гладују. Да не краду хлеб у Украјини, него да га носе у сиромашне земље“, одговорио је Александар Лукашенко.

Прочитајте још:  Црноморска флота одбила напад поморских дронова
Он је додао да неће дозволити да се Европа заледи.

“Европа сад не гледа које дрво сече, да ли је јелка или бреза. Дуди и Моравјецком мора бити топло. Помоћи ћемо им”- рекао је иронично белоруски лидер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *