Запаљена четири аутомобила у дворишту кошаркашког тренера

0

(Фото: David Ramos/Staff/Getty images/Ilustracija)

Возила су власништво Владимира Панића, бившег кошаркаша. Камере су снимиле особу која је бацила запаљиву смесу, а потом је букнуо пламен висине кровова околних кућа.

Четири аутомобила ваљевске породице Панић уништена су или прилично оштећена у ноћи између среде и четвртка у намерно изазваном пожару у дворишту њихове породичне куће у Кнез Милошевој улици у ширем центру Ваљева. Два возила, „ситроен Ц-1” и „фијат 500-Л”, потпуно су уништена, „мерцедес А” доста, а „мини кантримен” мање оштећен. Аутомобили су власништво Владимира Панића, кошаркашког тренера, некадашњег познатог кошаркаша ваљевског Металца, Пивоварне Лашко, Црвене звезде и многобројних других клубова у земљи и иностранству, његовог брата и мајке, који сви живе у породичној кући у том дворишту.

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: David Babic @DavidDBabic
Према Владимировим речима, њихова подстанарка, која станује у просторијама у приземљу куће, око четири сата приметила је да се неко креће по дворишту, а онда је убрзо букнула ватра, пламен је достизао висину кровова околних кућа. Одмах је позвала Панића који је алармирао ватрогасце и уследила је хитна интервенција, спречено је ширење на околне објекте и пожар је угашен.

– На снимцима сигурносних камера види се починилац, његова силуета, бачене су запаљиве смесе, најпре две на „фијата”, затим још једна на „ситроен” и пламен је одмах избио. Мислим да је хтео да запали три аутомобила која су увек у дворишту. „Ситроен” је обично паркиран на улици, али сада се нашао на погрешном месту… – огорчен је Панић. Наводи да има разлога да сумња на једну особу која би могла да буде наручилац диверзије и да је то саопштио полицији и званичнику тужилаштва који су обавили увиђај у дворишту куће у Кнез Милошевој 51. Он процењује да је причињена штета од више десетина хиљада евра.

– Ово је очигледно смишљено дело да се угрози моја сигурност и сигурност моје породице. Сва срећа што су ватрогасци брзо дошли, ватра је могла да захвати и кућу у којој су ми супруга, деца, брат… – изјавио је Владимир Панић, изразивши наду да ће починилац бити брзо ухваћен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *