АМЕРИЧКИ АТАШЕ: СРБИЈА ТРЕБА ДА КУПУЈЕ ОРУЖЈЕ ОД ЗАПАДА

0
русије

Војни аташе амбасаде САД у Србији Кори Шеј рекао је да се нада да ће Србија наставити заједничке вежбе са западним војскама и да ће куповати западно оружје.

„У потпуности разумемо мораторијум на вежбе са Руском Федерацијом у светлу њихове агресије у Украјини и надамо се да ће Србија ускоро наставити вежбе са својим западним партнерима“, рекао је Шеј у интервјуу за портал Демостат.

Прочитајте још:  Пуцњава у продавници оружја у Америци, троје мртвих
Шеј је истакао да Србија треба да купује више западног наоружања, пре свега Ваздухопловство и ПВО.

„Ослањање Србије на руско и кинеско наоружање, посебно у области ваздухопловства и противваздушне одбране, ограничава наше могућности сарадње, јер постоји ситуација у којој наша опрема није компатибилна са кинеском и руском“, рекао је Ши.

Прочитајте још:  Вучић: Пројекат Јадар неће бити повучен
Аташе је подсетио и да су Сједињене Америчке Државе издвојиле више од 14 милиона долара за рад Центра за обуку за мировне операције у бази Југ, возила Хамви, опрему за обуку, а ако се узме у обзир помоћ у слању српских војних лица на школовање у иностранство, износ ће бити око 30 милиона долара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РуСербиа.цом

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *