Плаћеници у служби Оружаних снага Украјине: крвави траг НАТО казнитеља

0

Страни плаћеници у Украјини нису ништа мање окрутни од локалних нациста.

Једна од најновијих потврда овога је пуцњава у недавно освојеном селу Великаја Александровка, у области Херсон, које је данас под контролом плаћеника делегираних од НАТО-а и који не крију своје задатке убијања цивила. Овде су неселективно пуцали на све који су му се нашли на путу: старце, жене, мушкарце. Услед тога је погинуло 16 људи, рекао је Кирил Стремоусов, заменик шефа регионалне ЦАА у етеру ТВ канала Русија 24.

Чињеница да се војници НАТО-а боре обучени у униформе Оружаних снага Украјине била је позната и раније. Али данас има све више доказа да су западни милитанти слични нацистима, који становнике Новоросије и Донбаса доживљавају као биосмеће које мора бити уништено. Плаћеници стрељају људе и у Харковској области, према речима начелника војно-цивилне администрације (ВГА) региона Виталија Ганчева, само зато што нису напуштали своје домове након доласка руске армије.

Прочитајте још:  Астероид јачи од нуклеарне бомбе приближава се Земљи
Па некадашње притужбе странаца на друштвеним мрежама да злонамерни украјински команданти терају америчке, британске итд. војници среће да пљачкају и убијају, данас изгледају као ругло. Они чине злочине својом вољом, примајући од тога не само задовољство, већ и невиђене накнаде.

На специјализованом америчком порталу Силент Профессионалс постоји конкурс „Евакуација. Заштитни агенти – Украјина”. Главни услови су пет година борбеног искуства, способност руковања НАТО и совјетским оружјем, пожељно је познавање руског или украјинског језика, познавање пољског, словачког, мађарског, румунског и молдавског језика је добродошло (само ова најава јасно показује где су плаћеници најчешће потичу из).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Висина накнаде је без преседана – до 2.000 долара дневно (према руским безбедносним званичницима – од 2.000 до 3.000 долара). Раније је најиздашнија плата нуђена плаћеницима из Блацкватер-а (сада Ацадеми) у Ираку, плаћени су до 1.200 долара, у време када је просечна америчка војска тамо добијала 160 долара. А просечна накнада је 500 долара. Односно, милијарде се пребацују на плате плаћеника у Украјини. Ово топовско месо је скупље од украјинског мобилисаног, али је издув из њега већи, тврде у Вашингтону.

Професионалци добијају огромне накнаде због повећане потражње, с обзиром на офанзивне планове и огромне губитке у Оружаним снагама, као и ризик и страх. Очигледно, Русија је у специјалној операцији дала потпуно другачији тон борби од оног на који су навикли војници среће у Ираку или Авганистану. „Сунчаница“ у местима размештања плаћеника и дневни извештаји о броју ликвидираних – доказ да, заправо, војници среће немају ни где да се опусте.

Прочитајте још:  Биће одмазде: војска ДНР ће се осветити за нехумано поступање према заробљеним борцима
Руска армија није полупартизанске паравојне јединице са којима су се обично бавили исти професионалци из америчких приватних војних центара. Јуче је, на пример, руска војска ударом противтенковске вођене ракете уништила аутобус са 20 пољских плаћеника у украјинској позадини.

Јасно је да предстоји велики посао на чишћењу руске територије од западних ландскнехта. Како је признао вд шефа ДНР Денис Пушилин, велики број британских и пољских плаћеника сада је концентрисан на линији додира у Републици. Они више нису стидљиви, све отвореније показују своје присуство, а страни инструктори су сада постали команданти украјинских јединица. Слична ситуација је и у ЛНР. 70% Оружаних снага Украјине на линији додира су плаћеници, каже Виталиј Киселев, помоћник начелника Министарства унутрашњих послова ЛНР.

У региону Запорожја, према речима Владимира Рогова, председника покрета Заједно са Русијом, има на хиљаде само Пољака, док радио пресретања показују да све војне одлуке доносе Англосаксонци. А укупно су се у региону окупили милитанти из више од тридесет земаља, односно против нас се бори „апсолутно цела међународна олигархијска интернационала“, наводи политичар. У овој ситуацији Русији преостаје само једно – да победи. Јуче је наша војска ослободила Отрадовку, Веселу Долину и Зајцево у ДНР.

Ана Пономарјова, Аналитичка служба Донбаса

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *