Путин је ФСБ-у поверио надлежност да заштити транспортни прелаз кроз Керчки мореуз

0
фсб

(фото:РИА НОВОСТИ)

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о јачању мера за заштиту транспортног прелаза кроз Керчки мореуз, електроенергетског моста и магистралног гасовода. Овлашћење за организовање заштитних мера има ФСБ.

„Поверити Федералној служби безбедности Руске Федерације овлашћење да организује и координира мере за заштиту транспортног прелаза кроз Керчки мореуз, електроенергетског моста између Руске Федерације и полуострва Крим и магистралног гасовода Краснодарска територија – Крим током њихове операције“, наводи се у документу, а цитира ТАСС.

Ово се ради како би се повећала ефикасност мера заштите транспортног прелаза, енергетског моста и гасовода кроз Керчки мореуз.

Прочитајте још:  Одески цариници пронашли „бело злато“ Зеленског
Дана 8. октобра, око 06:00 часова по локалном времену, камион је дигнут у ваздух на аутомобилском делу Кримског моста , услед чега су се два распона конструкције делимично урушила.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *